Kritika čistog uma

„U jednome rodu svoga saznanja ljudski um ima čudnu sudbinu: uznemiruju ga pitanja o koja on ne može da se ogluši, jer mu ih postavlja sama priroda uma, ali koja on ipak ne može da reši, jer ona premašuju svaku moć ljudskog uma. U ovu nezgodu um zapada bez svoje krivice. On polazi od osnovnih stavova čija je primena u toku iskustva neophodna i u isto vreme njime dovoljno dokazana. Sa njima um se penje (kao što iziskuje sama njegova priroda) sve više, udaljenijim uslovima. Ali pošto primeti da na taj način njegov posao mora da ostane uvek nedovršen, jer pitanja nikako ne prestaju, to se on oseti prinuđen da pribegne osnovnim stavovima koji prekoračuju svaku moguću iskustvenu primenu…” Više

Prosečan kritičar

Mlad, obrazovan, uspešan, ali...

Ništa ga to ne sprečava da razvije kritičko mišljenje i da stvari, ljude i usluge koje ga okružuju, podvrgne temeljnom kriticizmu. To je u njegovoj nenarušivoj prirodi i karakteru.

Ima potpunu slobodu i integritet da kritikuje sva potrošna dobra kojima se svakodnevno snabdeva, restorane u kojima obeduje, supermarkete u kojima nabavlja namirnice, društvenim aktivnostima kojima se zanima, rekreativnim fitnes klubom koji posećuje, odeću i obuću koju nosi, cvećaru u kojoj kupuje poklone za lepšu polovinu, tv program koji gleda i još mnogo svakodnevnih, kratkoročnih i dugoročnih aktivnosti kojima je izložen.

Oblak kritike

Mislimo dakle postojimo

U oblaku

Criticismcloud. Malo čudan naziv za oblak, memoriju, sklonište, magacin ili hard disk na kojem se nalaze sve naše kritičke misli i ponašanja. Taj oblak je veliki, majski, grudvast, nagomilan u ponekad preteću masu iz koje svakog časa može linuti padavina kritike i nezadovoljstva.

Pauza

Stefan je primoran da napravi pauzu u svom životu i radu. Ne oseća se dobro, ima zdravstvene probleme. Traži rešenje. Funkcionisati sa zdravstvenim problemom nije ni malo lako.

Prva pomoć

Istražujući na internetu ordinacije, lekare, klinike, pisajući im bezbroj emailova i poruka, došao je do zaključka da će prvi zakazan termin dobiti za najmanje 6 meseci. Rešio je da napiše kritiku.

Banovan

Stefan se osetio banovan od društva. Uskraćena su mu aktivnosti, druđenja, komunikacija i sloboda percpcije i delovanja. Skupio je snagu i napisao nekoliko kritičkih postova na različite teme i adrese. Stefan se otvorio, to je prvi korak u pokušaju da traži pomoć.

Criticismcloud

Stefan je zavirio u unutrašnjost oblaka svog nezadovoljstva i problema. Na web adresi kritika.rs je pronašao način da napiše kritiku i da na forumu istog sajta pronadje svoje istomišljenike, kao neku vrstu utehe za nevolje. Pojavili su se zraci iza oblaka.

Brojke o kritikama

Web Designer

Marija je web dizajner. Kao i svako živo biće, ima kritičku misao. Ona je uglavnom vezana za struku i probleme, koje nailazi u njoj. Procenti kritičke misli vezane za programe i platforme kojima se služi u svakodnevnom developingu su prilično veliki. Radno vreme za Mariju ne postoji, depresija i samoć joj oduzimaju najviše energije. Hrani se dobro, ali neredovno, a cene svih potrepština za normalan život drastično prelaze njen budžet. Marija je rešila da napiše kritiku na sajtu kritika.rs.

RADNO VREME
85%
DEPRESIJA
80%
HRANA
46%
CENE
71%
banner

Find the perfect freelance services for your business

Find the talent needed to get your business growing.

A whole world of freelance talent at your fingertips.

On-demand professional courses, led by the world’s leading experts.

Najnovije kritike

Početak

Početak nije obećavao Noć je bila maratonski naporna. Svaki kilometar tame i svaka prolazna merna stanica. Napadi panike su bili česti. Nije …

Samojed

Samojed Samojed te je gladan, ako si čovek. Čovek uvek jesi, na neki način, te će se on uvek tobom nahraniti, preciznije, …

Žila kucavica Žila kucavica, pojavila se. Iznenada, kao strah, briga i nemaština. Odmah da razjasnim, nije to ona žila, sastavljena od mišićnih …

Oguglati

Oguglati Oguglati, verovatno se pitate da li i koliko ova reč, glagol, ima veze sa Google-om? Odgovor je delimično potvrdan, ali je …

Sveta i nedodirljiva je samo sloboda mišljenja. Bez kritike, odnosno bez oštrine i eksperimentisanja, nema nauke, nema književnosti i umetnosti. Rekao bih da bez kritike nema zdravog društva.

Octavio Paz
Top On Sale Product Recommendations!
2022 New 454*454 Screen Smart Watch Always Display The Time Bluetooth Call Local Music Smartwatch For Mens Android TWS Earphones
Original price: USD 576.14
Now: USD 51.85
 
Search Code on AliExpress:ALPUEN

Svako zaslužuje web prezentaciju

Očigledna je zabrinutost mladog gospodina na ilustraciji. Svestan je da je online biznis možda jedini način da predstavi sebe, svoje proizvode i usluge. Ali, kako doći do kvalitetnog sadržaja i kako ga plasirati, a da se pri tome njegova akcija i delatnost konvertuje u posećenost, pažnju i na kraju u profitabilnost. Reklamirati se, podrazumeva dati, deo sebe i svojih snova i potreba. Javnost možemo uporediti sa skupljačima perja, svaka informacija je jedno perce, vredno za gotov proizvod ili uslugu. 

Upravo iz tog razloga web sajt kritika.rs želi i teži tome da svakom omogući da se prikaže, pokaže i dokaže. Bilo da je u pitanju malo, srednje preduzeće, webshop, kreativna radionica, mali proizvodjač, pružilac usluga, imamo dužnost da mu pomognemo da se pojavi, ali i ostane na internet mreži.

Kada god osetite potrebu, kontaktirajte nas i Vaš web sajt će biti formiran, sadržajno obradjen, optimizovan i dizajniran prema Vašim potrebama.

Online prodavnica

51%

Usluge marketinga

47%

Trgovinska radnja

34%

pinterest

Uvek kritikuj
Lako do nas
Pratite nas obavezno

Pošaljite nam kritiku

Sa nestrpljenjem očekujemo Vaše prve i prave misli, razmišljanja i odluke, kritičke opaske posebno.

wpChatIcon